Späť

Výstavná jeseň

Začiatok jesene sa tento rok pre STEMI Global niesol v znamení výstav a účasti na konferenciách.

V septembri sme sa zúčastnili DLD Tel Aviv Innovation Festival v Izraeli, a to vďaka podpore Slovak Business Agency. Táto konferencia je skvelým miestom stretnutia investorov, podnikateľov a technických nadšencov, ktorí tak majú priestor spoznať najnovšie hi-tech trendy a objavy.

exhibition - STEMI Blog

Pre tím STEMI to bol to v prvom rade skvelý čas na utuženie našich už existujúcich vzťahov s izraelskými partnermi (ako je napr. AlephBot - startup z Haify, ktorý je expertom v spracovávaní dát súvisiacimi s akútnymi stavmi pacienta, vrátane EKG – a teda oblasť, na ktorej spolupracujeme).

Sme vďační za mnohé príležitosti vytvorenia nových zaujímavých kontaktov a vzťahov s potencionálnymi investormi a obchodnými partnermi, ktorých produkty sa taktiež dopĺňajú s tým našim a kde vieme využiť vzájomnú synergiu. Predovšetkým sme však vďační za nových potenciálnych zákazníkov, ktorí prejavili predbežný záujem o pilotné testovanie našej komunikačnej technológie STEMI.

Popri tom všetkom nám však tento pobyt taktiež poskytol priestor na intenzívne úvahy nad ďalšou obchodnou stratégiou, keďže sme boli v zastúpení CEO, CTO a Business Development Manager, čo je pre remote team ako sme my, neoceniteľné. Popri tom bolo skvelé vychutnať si nejaký ten hummus, ďatle, či čerstvo vylisovanú šťavu z granátového jablka – ktorú mimochodom určite odporúčame vyskúšať, ak sa niekedy ocitnete v Izraeli.

Na prelome septembra a októbra sme sa potom zúčastnili Start.up! Germany Tour 2019, vďaka podpore Innovlab - Startup Center Kosice and Slovensko-nemeckej obchodnej a priemyselnej komore (AHK Slowakei).

exhibition - STEMI Blog

Táto konferencia je príležitosťou pre odvážnych podnikateľov z celého sveta objavovať sľubné nemecké ohniská pre nové startupy ale takisto aj tzv. „old economy“ firmy, keďže Bavorsko je medzi ekonomicky najúspešnejšími regiónmi Európy s HDP v hodnote $701mld.

Počas prvých dvoch dni sme navštívili 2 StartUp inkubátory s možnosťou pitching, networkingu a príležitosťami stretnúť sa s predstaviteľmi AHK a Startups z Európy, Afriky a Ázie.

Hlavnou udalosťou bol Bits And Pretzels, najväčší startup festival v Európe, ktorý spája zakladateľov, investorov, a nadšencov startupových ekosystémov. Tento rok sa ho zúčastnilo asi 5000 účastníkov, ktorí mohli čerpať inšpiráciu od viac ako 100 rečníkov na siedmych pódiách.

exhibition - STEMI Blog

STEMI na tomto festivale absolvovalo tzv. „connect and network“ podujatia ako boli „Matchmaking“ a „Speed Dating“ a vystavovalo vo vlastnom stánku s možnosťou prezentovať komunikačnú technológiu STEMI.

1.11.2019